PDA

Επιστροφή στο Forum : twmn::lewis - Up and running (again)



Lewis
04-03-04, 15:48
Μετά από ολιγοήμερη παύση, μιά εγκατάσταση, μια απέγκατάσταση χάρις σε έναν "περίεργο" γείτονα, και μια επανεγκατάσταση, ο κόμβος twmn::lewis είναι up and running ξανά !

Λειτουργούμε από το 2002, αυτή τη στιγμή δε έχουμε 3 backbone links.
Με: Maax, Pargyrak, Salonic

O router τρέχει Microtik RouterOS, το δε Access Point είναι ένα Cisco AP340 με ισχύ εξόδου 30mw.

Φωτογραφίες από την νέα εγκατάσταση μπορείτε να δείτε εδώ (http://twmn.net/modules.php?set_albumName=album01&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php)

http://www.twmn.net/modules/gallery/albums/album01/DSC02136.sized.jpg

Jos3ph
06-03-04, 19:15
Lewis oute simera mporesa na syndethw apo ton tebelako epanw sou...
exw valei ip sto ap 10.122.2.20, subnet 255.255.255.192, gateway 10.122.2.21 kai sto pc antistoixa ip 10.122.2.21 subnet 255.255.255.192, gateway 10.122.2.62 .... to lathos prepei na einai sto subnet .....

Lewis
06-03-04, 22:05
Lewis oute simera mporesa na syndethw apo ton tebelako epanw sou...
exw valei ip sto ap 10.122.2.20, subnet 255.255.255.192, gateway 10.122.2.21 kai sto pc antistoixa ip 10.122.2.21 subnet 255.255.255.192, gateway 10.122.2.62 .... to lathos prepei na einai sto subnet .....

βάλε DHCP.

Jos3ph
08-03-04, 18:40
evala dhcp kai den deinei ip ...... vgazei 0.0.0.0 moufa to pheenet .....

ditheo
08-03-04, 19:38
Το pheenet πιθανώς να θέλει άλλη έκδοση λογισμικού... κάνε τα εξής

1. Βρες τον Lewis και σημάδεψε τον με την κεραία.

2. Αντέγραψε κάπου την mac address από το ΑΡ του Lewis

3. Βάλε την 3.02 που είναι η πιο σταθερή σε σχέση με τις άλλες

4. Εισήγαγε χειροκίνητα την mac και δες αν κάνει connect....

Το WL522BA δεν έχεις...


Το AP εμένα πάντως μου δίνει απο το dhcp του , αν θέλω...

Όταν συνδεθείς , δες στην 10.122.2.61 το σήμα που έχεις πιάσει και τι ταχύτητες έχεις...

Jos3ph
08-03-04, 20:05
to pheenet 622 einai , kai exoume dokimasei oti thes :P

ditheo
09-03-04, 14:09
πρόσεχε το f/w που έχει.... βασικά εμένα ο κοσμάς μου είχε πει για το συγκεκριμένο πως χρειάζεται και από την άλλη μεριά να είναι αναβαθμισμένο το μηχάνημα....


Απ'οτι είδα στο Log του ΑΡ toy Lewis είδα πως είμαι συνδεδεμένος μόνο με 1 MBPS συνδεδεμένος. Το απόγευμα θα κάνω μια προσπάθεια για αλλαγή του f/w....ποιο λέτε να βάλω

Lewis
09-03-04, 18:24
πρόσεχε το f/w που έχει.... βασικά εμένα ο κοσμάς μου είχε πει για το συγκεκριμένο πως χρειάζεται και από την άλλη μεριά να είναι αναβαθμισμένο το μηχάνημα....


Απ'οτι είδα στο Log του ΑΡ toy Lewis είδα πως είμαι συνδεδεμένος μόνο με 1 MBPS συνδεδεμένος. Το απόγευμα θα κάνω μια προσπάθεια για αλλαγή του f/w....ποιο λέτε να βάλω

κάτσε ρε σύ...
dlink900άρι δεν έχεις ?

το 622 σου το έχω εγώ ;))

πάντως στο http://10.122.2.61 βλέπεις κάποια στατιστικά....

ditheo
09-03-04, 20:20
ναι το 900 έχω....απλώς θυμάμαι και εγώ που παιδευόμουν με το 622 και μιλούσα με τον Κοσμά μπας και καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα....


κατά τα άλλα δεν μου είπε κανείς καμιά καλή έκδοση να βάλω στο 900....

Lewis
09-03-04, 20:33
ναι το 900 έχω....απλώς θυμάμαι και εγώ που παιδευόμουν με το 622 και μιλούσα με τον Κοσμά μπας και καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα....


κατά τα άλλα δεν μου είπε κανείς καμιά καλή έκδοση να βάλω στο 900....

auto to 900ari pou exeis, exei thn kalh... 2.5 den exei ?

Jos3ph
11-03-04, 19:50
eimai kai egw EDW

loipon me to neo firmware 4.0.1 exoume kanei epityximeni syndesi apo ton Manotronic ston Cannibal, pou den exei d-link alla senao ean thimamai kala , parakalw diorthwste me. Ean katalava kala exeis to D-link 1000Ap ena montelo sxetika palio .... to F/W symfwna me ton Aggelo Timwro i kata kosmon Orion gia na synergastei to Pheenet prepei na exei tin teleutaia tou F/W kai o apenanti , dld o Lewis. To apotelesma ? D-Link einai gia petama .... sorry alla kai to diko mou D-Link einai kai me douleiei kamia fora ....

Jos3ph
11-03-04, 20:37
opa meta apo mia syntomi anadromi sto myalo mou ( inet legetai) anakalipson oti Ap einai tiouto mikron thauma tis texnologias to Cisco 340, loipon me geia to teras poiotitas alla mipws exeis palio f/w ?

http://www.cisco.com/pcgi-bin/Software/WLAN/wlplanner.cgi

me mia mikri matia mporeis na deis ti paizei apo f/w :)

Lewis
12-03-04, 01:17
opa meta apo mia syntomi anadromi sto myalo mou ( inet legetai) anakalipson oti Ap einai tiouto mikron thauma tis texnologias to Cisco 340, loipon me geia to teras poiotitas alla mipws exeis palio f/w ?

http://www.cisco.com/pcgi-bin/Software/WLAN/wlplanner.cgi

me mia mikri matia mporeis na deis ti paizei apo f/w :)

teleytaio firmware, teleytaia leksh ths modas...

to blepeis sto http://10.122.2.61
oi souma, merlin kai ditheo syndeontai kanonika...