PDA

Επιστροφή στο Forum : Αδυναμία επικοινωνίας με D-Link



manhart
19-04-05, 16:06
Γεια σας.

Μόλις μπήκα ή μάλλον προσπαθώ να μπώ.
Εχω το Dlink DWL900AP+ που ως default ip έχει το 192.168.0.50 με subnet 255.255.255.0. Το οικιακό μου δίκτυο περιλαμβάνει 2PC με ip 192.168.0.1-2 και subnet 255.255.255.0. Δοκίμασα λειτουργία του dlink μέσα στο σπίτι και όλα καλά. Δοκίμασα με 30μέτρα utp καλώδιο από τη ταράτσα και πρόσθετο καλώδιο τροφοδοσίας για τα 5volts του dlink και οκ. Όταν ολοκλήρωσα την εγκατάσταση των καλωδίων utp και τροφοδοσίας 15μέτρων έχασα την επικοινωνία με το dlink. Μπορώ να κάνω ping στο δεύτερο PC και από εκείνο να κάνω στο πρώτο. Από κανένα δε μπορώ να κάνω ping στο dlink. Το έχω συνδεδεμένο όπως και στις δοκιμές με hub στο οποίο ανάβει το led σύνδεσης με το dlink. Στο dlink ανάβει το led σύνδεσης με το lan. Έχω κάνει reset στο dlink μήπως με κάποιο τρόπο άλλαξα το ip του. Το καλώδιο ρεύματος είναι οκ (δείχνει 5,14volts όπως και στην έξοδο του μετασχηματιστή). Το καλώδιο του lan είναι οκ (δεν έχει βραχυκυκλώματα, δεν είναι κομμένο).

Καμμιά ιδέα;

Συγγνώμη για τη πολυλογία αλλά δε ξέρω ποιες πληροφορίες θα αρκούσαν.

ditheo
19-04-05, 16:12
κατέβαστο κάτω και δες αν παίζει...μπορεί τα volt να ιείναι αρκετά αλλά τί γίνεται με τα αμπέρ; Επειδή δεν έχω καλές γνώσεις ηλεκτρολογικές ίσως κάπου στην πορεία να χάνεται το ρεύμα....

manhart
19-04-05, 16:17
κατέβαστο κάτω και δες αν παίζει...μπορεί τα volt να ιείναι αρκετά αλλά τί γίνεται με τα αμπέρ; Επειδή δεν έχω καλές γνώσεις ηλεκτρολογικές ίσως κάπου στην πορεία να χάνεται το ρεύμα....

Καλώς θα το δοκιμάσω thanks.

manhart
19-04-05, 22:16
κατέβαστο κάτω και δες αν παίζει...μπορεί τα volt να ιείναι αρκετά αλλά τί γίνεται με τα αμπέρ; Επειδή δεν έχω καλές γνώσεις ηλεκτρολογικές ίσως κάπου στην πορεία να χάνεται το ρεύμα....

Καλώς θα το δοκιμάσω thanks.

Τελικά η λύση ήταν οτι το Dlink για να κάνει reset θέλει πάτημα στο αντίστοιχο κουμπί για 5 ολόκληρα sec. (κάτι που το λέει στο manual αλλά ποιός τα διαβάζει αυτά...)

Settler
17-05-05, 23:38
Κι εγώ έχω πρόβλημα με το UTP...
Μήπως πρέπει να είναι crossed...
Ενώ με το UTP tou dlink όλα δουλέυουν μια χαρά με το καλώδιο που πήρα (κανονικό όχι crossed) δεν βρίσκει το dlink...

Καμία λύση?..

To UTP είναι κανονικό και δουλεύει τεσταρισμένα απλά δεν είναι crossed...


Ευχαριστώ...

jpante76
18-05-05, 06:12
Κι εγώ έχω πρόβλημα με το UTP...
Μήπως πρέπει να είναι crossed...
Ενώ με το UTP tou dlink όλα δουλέυουν μια χαρά με το καλώδιο που πήρα (κανονικό όχι crossed) δεν βρίσκει το dlink...

Καμία λύση?..

To UTP είναι κανονικό και δουλεύει τεσταρισμένα απλά δεν είναι crossed...


Ευχαριστώ...

To UTP kalodio to eftiakses esi i to agorases etoimo?

Tora an bgazei 5Volt reuma ekei pou theleis tote
den einai problima... I tasi einai i aitia kai i entasi tou reumatos
to apotelesma... Sinepos den ishiei o ishirismos kapou hanetai to reuma stin poreia...

Settler
18-05-05, 11:57
To UTP το έφτιαξα στον Μουτσιούλη αλλά το τέσταρε εκεί το παιδί και όλα καλά...το θέμα είναι αν θέλει crossed...
Βέβαια στο ρεύμα δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και όλο το σύστημα δουλεύει αν βγάλω το UTP που πήρα από τον ΜΟυτσιούλη και βάλω αυτό που είχε το Dlink...
Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το κάνω συνέχεια μιας και δεν μπορώ να είμαι συνέχεια στην ταράτσα με το laptop...

Eυχαριστώ..