PDA

Επιστροφή στο Forum : Σύνδεση με το EBN



geonik
09-03-04, 17:01
Το EBN (γνωστό ως Ergobyte Network, τα μέλη του οποίου αυτοαποκαλούνται "οι μπινέδες") είναι ένα "προσωπικό" δίκτυάκι 4 κόμβων που στήσαμε ο geonik (αριστοτέλους), ο abc (μέγαρο μουσικής, αγία τριάδα) και ο hectoras (καλαμαριά).

Μόλις πριν από μία ώρα συνδέθηκε με το TWMN.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της έκβασης ενός πειράματος με μία Linksys 30mw χωρις εξωτερική κεραία που έκανε associate με την omni του tsapi.

Η ταράτσα μου Αριστοτέλους 21 (συγκεκριμένα ο Pentium MMX που βρίσκεται μέσα στο δωματιάκι με τα ασανσέρ) συνδέθηκε με το AP του tsapi χωρις (!) κεραία! το ping είναι από 3ms έως 200ms, μικρό packet loss, το transfer rate δεν μετρήθηκε ακόμα.

Ηδη λειτουργεί NAT για τα εσωτερικά IP του EBN και έγινε zone transfer του TWMN domain. Επειδή ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει με τον tsapi, χρησιμοποιώ αυθαίρετα το 10.107.13.2

Περιμένω τα σχόλια σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

pargyrak
10-03-04, 02:09
Ηδη λειτουργεί NAT για τα εσωτερικά IP του EBN και έγινε zone transfer του TWMN domain. Επειδή ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει με τον tsapi, χρησιμοποιώ αυθαίρετα το 10.107.13.2

Περιμένω τα σχόλια σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Το τσαπάκι εφημερεύει σήμερις και οι ασθενείς είναι στους διαδρόμους του Ιπποκράτειου...

Καλώς ήρθατε!


pargy

tsapi
10-03-04, 23:21
Η ταράτσα μου Αριστοτέλους 21 (συγκεκριμένα ο Pentium MMX που βρίσκεται μέσα στο δωματιάκι με τα ασανσέρ) συνδέθηκε με το AP του tsapi χωρις (!) κεραία! το ping είναι από 3ms έως 200ms, μικρό packet loss, το transfer rate δεν μετρήθηκε ακόμα.
Ηδη λειτουργεί NAT για τα εσωτερικά IP του EBN και έγινε zone transfer του TWMN domain. Επειδή ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει με τον tsapi, χρησιμοποιώ αυθαίρετα το 10.107.13.2
Περιμένω τα σχόλια σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Eύγε, εύγε!

Εγώ προ ολίγου συνήλθα από το πέος της χθεσινής εφημερίας.. Το κινητό μου το έχεις - το απόγευμα (που σου είχα πει να με πάρεις) ήμουν στας αγκάλας του Μορφέος - πάρε με όποτε μπορέσεις ή στείλε τα τηλέφωνά σου με pm.

Για να δοκιμάσουμε throughput, μπες στο ftp μου στην ip 10.107.13.66 με user twmn και password twmn και κάνε δοκιμές. Στείλε pm ή email ή τελέφωνο για πλήρες account και περισσότερες πλεροφορίες..

geonik
19-03-04, 03:14
Αγαπατητέ μου Chappie,

το link δουλευει με 1 χαμένο πακέτο στα 2500, δηλαδη ικανοποιητικα... ΟΧΙ! το bandwidth είναι περιορισμένο χωρις εμφανη λόγο στα 100kb/sec... σου θυμιζει κατι? Orion?

η μονη εικασια ειναι πως d-link 900 + atheros = niet

και ειναι κριμα γιατι εχω μια 17db grid επανω στην 8db omni σου με μεταξυ μας αποσταση 200μέτρα...

Ακομα δεν καταφερα να ρουταρω τιποτα αλλο εκτος απο τον router μου, πρεπει να αγορασω μια καρτα δικτυου πρωτα για διαφορους λογους. Τωρα το μονο που φαινεται απο το TWMN ειναι το 10.107.13.10 που ειναι ο ταρατσο-router μου.

Με το SNAT που εβαλα παντως οι EBN-έδες απαντες βλεπουν το TWMN. Ωραιο FTP έχεις!! και να φανταστεις πως εψαχνα τα GhostInTheShell πριν απο κανα μηνα. Αν εισαι mangas τοτε εχω κανα-δυο καλες ταινιες για σενα.

Και ενα τελευταιο:

για καθε ping στα 10.107.13.40 και 45 παιρνω 2 απαντησεις (duplicate). Ποιοι ειναι αυτοι οι κυριοι και γιατι το παιζουν διπλες προσωπικοτητες?

Α και κατι ακομα!:

Στο retina σε βρηκα ερμητικα κλειστο σε καθε αποπειρα σκαναρισματος. Το μονο που εμαθα ειναι οτι τρεχεις linux και εκανες reboot τον 66 χθες το απόγευμα (σωωωπα) και οτι ενας εκ των 40 ή 45 (δεν θυμαμαι) τον λένε νικο και μαλλον τρεχει XP (δικια μου υποθεση)

Εεε τελος παντων... κατι ακομα... πως θα κανω reverse DNS το TWMN? δεν πολυσυμπαθω ολα αυτα τα νουμερα οταν κανω traceroute στον www.twmn

2 10.107.13.1 (10.107.13.1) 2.181 ms 2.553 ms 1.945 ms
3 10.107.255.6 (10.107.255.6) 8.025 ms 4.638 ms 4.697 ms
4 10.104.255.5 (10.104.255.5) 10.083 ms 10.517 ms 10.496 ms
5 10.122.5.241 (10.122.5.241) 10.898 ms 13.739 ms 16.413 ms
6 10.122.5.3 (10.122.5.3) 16.401 ms 13.294 ms 25.894 ms

Ποιοι ειναι αυτοι οι κυριοι !! Θελω να μαθω :)

Μεχρι στιγμης η μονη γνωση του TWMN που εχω ειναι η

$ORIGIN .
twmn 38400 IN SOA paros.pargyrak.twmn. petros.argyrakis.gr. (
1052878560 1800 900 3600 1800 )
1800 IN NS ns1.twmn.
1800 IN NS ns2.twmn.
1800 IN NS ns3.twmn.
1800 IN MX 10 mail.twmn.
$ORIGIN ap.twmn.
lewis 1800 IN A 10.122.2.62
pargyrak-1 1800 IN A 10.122.13.254
pargyrak-2 1800 IN A 10.125.13.254
tsapi 1800 IN A 10.107.13.1
$ORIGIN bb.twmn.
cannibal2steel 1800 IN A 10.122.255.27
hadji2orion 1800 IN A 10.104.255.6
lewis2maax 1800 IN A 10.122.255.2
lewis2pargyrak 1800 IN A 10.122.255.254
lewis2salonic 1800 IN A 10.122.5.60
loucas2pargyrak 1800 IN A 10.125.13.250
maax2lewis 1800 IN A 10.122.255.4
maax2steel 1800 IN A 10.122.255.17
orion2hadji 1800 IN A 10.104.255.1
orion2tsapi 1800 IN A 10.107.255.6
pargyrak2lewis 1800 IN A 10.122.255.252
pargyrak2loucas 1800 IN A 10.125.13.129
pargyrak2salonic-lewis 1800 IN A 10.122.5.244
steel2maax 1800 IN A 10.122.255.22
steel2pylaia 1800 IN A 10.122.255.25
tsapi2orion 1800 IN A 10.107.255.1
$ORIGIN twmn.
bigbush 1800 IN NS bigbush.ns.twmn.
gk1 1800 IN A 10.122.2.98
gk2 1800 IN A 10.122.3.34
gk3 1800 IN A 10.122.13.18
hadji 1800 IN NS hadji.ns.twmn.
lewis 1800 IN NS lewis.ns.twmn.
loucas 1800 IN NS loucas.ns.twmn.
maax 1800 IN NS maax.ns.twmn.
mail 1800 IN A 10.122.2.125
medusa 1800 IN NS medusa.ns.twmn.
$ORIGIN nath.twmn.
www 1800 IN A 10.122.2.100
$ORIGIN twmn.
noc 1800 IN A 10.122.2.98
noc2 1800 IN A 10.122.3.34
$ORIGIN ns.twmn.
bigbush 1800 IN A 10.125.2.65
hadji 1800 IN A 10.104.76.65
lewis 1800 IN A 10.122.2.98
loucas 1800 IN A 10.125.1.2
maax 1800 IN A 10.122.3.34
medusa 1800 IN A 10.100.17.1
paiko 1800 IN A 10.104.77.1
pargyrak 38400 IN A 10.122.13.21
pargyrak2 1800 IN A 10.122.13.19
salonic 38400 IN A 10.122.5.65
stargazer 1800 IN CNAME medusa.ns.twmn.
thermi 1800 IN A 10.124.36.30
tsapi 1800 IN A 10.107.13.66
$ORIGIN twmn.
ns1 1800 IN CNAME paros.pargyrak.twmn.
ns2 1800 IN CNAME kithnos.pargyrak.twmn.
ns3 1800 IN CNAME ithaki.pargyrak.twmn.
ntp 1800 IN A 10.122.2.98
ntp2 1800 IN A 10.122.3.34
paiko 1800 IN NS paiko.ns.twmn.
pargyrak 38400 IN NS pargyrak.ns.twmn.
$ORIGIN router.twmn.
lewis 1800 IN A 10.122.2.254
loucas 1800 IN A 10.125.1.1
pargyrak-1 1800 IN A 10.122.13.20
tsapi 1800 IN A 10.107.13.65
$ORIGIN twmn.
salonic 38400 IN NS salonic.ns.twmn.
stargazer 1800 IN NS stargazer.ns.twmn.
steel 1800 IN NS maax.ns.twmn.
thermi 1800 IN NS thermi.ns.twmn.
tsapi 1800 IN NS tsapi.ns.twmn.
woogle 1800 IN NS medusa.ns.twmn.
www 1800 IN A 10.122.2.125
$ORIGIN www.twmn.
lewis 1800 IN A 10.122.2.98
pargyrak 1800 IN A 10.122.13.21

Κατι ειναι και αυτο βεβαια.

Αν φτασαν και αλλοι το διαβασμα μεχρι αυτη τη γραμμη, τοτε καλυτερα να μην μου απαντησουν, γιατι μαλλον βρισιες θα ειναι σχετικα με το μεγεθος του post. Δεν γραφω συχνα, αλλα αμα αρχισω δεν σταματαω!

Lewis
19-03-04, 14:18
Ακομα δεν καταφερα να ρουταρω τιποτα αλλο εκτος απο τον router μου, πρεπει να αγορασω μια καρτα δικτυου πρωτα για διαφορους λογους. Τωρα το μονο που φαινεται απο το TWMN ειναι το 10.107.13.10 που ειναι ο ταρατσο-router μου.

για καθε ping στα 10.107.13.40 και 45 παιρνω 2 απαντησεις (duplicate). Ποιοι ειναι αυτοι οι κυριοι και γιατι το παιζουν διπλες προσωπικοτητες?

Στο retina σε βρηκα ερμητικα κλειστο σε καθε αποπειρα σκαναρισματος. Το μονο που εμαθα ειναι οτι τρεχεις linux και εκανες reboot τον 66 χθες το απόγευμα (σωωωπα) και οτι ενας εκ των 40 ή 45 (δεν θυμαμαι) τον λένε νικο και μαλλον τρεχει XP (δικια μου υποθεση)

Εεε τελος παντων... κατι ακομα... πως θα κανω reverse DNS το TWMN? δεν πολυσυμπαθω ολα αυτα τα νουμερα οταν κανω traceroute στον www.twmn


εμείς χρησιμοποιούμε ip addresses όπως είχαν καθορισθεί πριν 1,5 χρόνο.
Γιατί δεν παίρνεις ένα C Class, και να στο ρουτάρουμε εκεί που μπαίνεις στην omni ? Και από κει και πέρα, παίζεις εσύ με το routing..

Πολλές φορές οι wi-fi ethernet clients επειδή δεν έχουν ξεχωριστό ip για το wireless και το ethernet interface τους, στέλνουν duplicate απαντήσεις στο Ping. Νομίζω όμως πως αυτό φαίνεται μόνον στα *nix και όχι στα windows..

να ξέρεις πως σε πολλά μηχανήματα τρέχουμε και portsentry, που δεν γουστάρει τα scanαρίσματα, και μόλις σε πάρει χαμπάρι σε ρουτάρει στον Localhost. Έτσι οι "περίεργοι" γειώνονται, και τα routes αυτά φεύγουν με το επόμενο reboot.. αν δηλαδίς κάποιος έχει uptime 70-80 μέρες, έχασες την μπάλλα...

για τα θέματα του zone transfer για το TLD .twmn μπορείς να διαβάσεις εδώ:
http://www.twmn/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=49

νάσαι καλά, και συνέχισε τα ..μεγάλα posts :lol: :lol: :lol:

NikTG
19-03-04, 14:40
Αγαπατητέ μου Chappie,

το link δουλευει με 1 χαμένο πακέτο στα 2500, δηλαδη ικανοποιητικα... ΟΧΙ! το bandwidth είναι περιορισμένο χωρις εμφανη λόγο στα 100kb/sec... σου θυμιζει κατι? Orion?

η μονη εικασια ειναι πως d-link 900 + atheros = niet

και ειναι κριμα γιατι εχω μια 17db grid επανω στην 8db omni σου με μεταξυ μας αποσταση 200μέτρα...

Ακομα δεν καταφερα να ρουταρω τιποτα αλλο εκτος απο τον router μου, πρεπει να αγορασω μια καρτα δικτυου πρωτα για διαφορους λογους. Τωρα το μονο που φαινεται απο το TWMN ειναι το 10.107.13.10 που ειναι ο ταρατσο-router μου.

Και ενα τελευταιο:

για καθε ping στα 10.107.13.40 και 45 παιρνω 2 απαντησεις (duplicate). Ποιοι ειναι αυτοι οι κυριοι και γιατι το παιζουν διπλες προσωπικοτητες?



Αυτοί οι δυο κύριοι είναι και οι 2 εγώ :lol: το ένα είναι d-link και πιστεύω πως σε αυτό οφείλονται όλα τα dups. Όσο για την ασυμβατότητα d-link + Atheros που αναφέρεις δεν ισχύει αφού και εγώ με το ίδιο μπαίνω και κτυπάω ταχύτητες πάνω από 400KByte/s (συνήθως 550-650)!!!!
Ίσως έχεις λανθασμένες ρυθμίσεις στο d-link.Πες firm και ρυθμίσεις να σου πω τι να βάλεις. Α και το DNS του tsapi υποστιρίζει αυτό που θέλεις (Reverse Lookup).

geonik
19-03-04, 15:25
Απάντηση στον Lewis

Σχετικά με το C class που αναφέρεις, κάποτε και εγώ πριν από 1.5 χρόνο μου είχε δώσει κάποιος ένα C class αλλά έχω χάσει το mail εκείνο και δεν θυμάμαι καθόλου ούτε IPs ούτε το όνομα αυτού του καλού ανθρώπου. Πρέπει να ήταν στο IP team του SWN... Αποτέλεσμα είναι ότι δεν ξέρω αν ειναι σωστό να ζητήσω ξανά C class, φαντάζομαι ότι αυτά δεν είναι άπειρα και αν κάνουν όλοι σαν εμένα χαθήκαμε!

Στο DNS είμαι λίγο rookie, πως θα κάνω zone-transfer τα in-addr.arpa ? για τα forward dns στον bind εχω

zone "twmn" IN {
type slave;
file "slave/twmn";
masters { 212.251.2.227; 212.251.2.228; 212.251.2.230; };
};

αλλά στο αντίστοιχο

zone "??????.in-addr.arpa" IN { };

τι βάζω ?

Απάντηση προς NikTG

Με αδικεί πάλι το wireless !! Δεν κατάφερα να στήσω link χωρίς να έχω τραβήγματα για μήνες, δεν είναι δικαιο!

Αλλα πέρα από την πλάκα, οι ρυθμίσεις μου είναι 'εργοστασιακές' με μόνη διαφορά ότι διάλεξα right antenna. Πρέπει να βάλω τίποτα άλλο?

Εν τω μεταξύ, το ping είναι το καλύτερο που έχω δει σε wireless, 2-2.2ms. Η ταχύτητα είναι 80 ή 96 ή 112 kb/sec σε FTP transfers (ακριβώς αυτά τα νούμερα, περίεργο)

Το dlink είναι revision C με firmware 3.02 , Wed, 23 Apr 2003

Και να φανταστείς ότι είχα το ίδιο link με pcmcia χωρίς κεραία από μέσα από το δώμα!...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αντίστοιχης έκτασης, αυτό το topic θα μπει στα ρεκορ των topic με τα εκτενέστερα post!

NikTG
19-03-04, 15:45
Αυτά από το δικό μου που είναι όμως Rev.B με 2.5 Firmware
Beacon interval : 21
RTS Threshold : default:2432
Fragmentation : default:2346
DTIM interval : 7
Basic Rates : 1-2(Mbps)
TX Rates : 1-2-5.5-11(Mbps)
Preamble Type : Long Preamble
Authentication : Open System
SSID Broadcast : Enabled

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο η δική σου Rev και το Firmware έχουν σωστή την λειτουργία του arp table.Σε μένα δεν δουλεύει καλά οπότε την mac του ΑΡ του tsapi την ορίζω ως static (ενδέχεται τα Dups να οφείλωνται σε αυτό αλλά ήταν η μόνη υλοποίηση που λειτουργεί σχετικά απροβλημάτιστα)
Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο λειρουργεί καλά η επιλογή κεραίας στο συγκεκριμένο rev και firm που έχεις. Αν δε λειτουργεί και κάνεις λήψη με την εσσωτερική κεραία το d-link είναι φυσικό να έχεις τα ίδια αποτελέσματα που είχες και με την άλλη κάρτα)

Α και μια ερώτηση απο μένα. Πως στη ευχή μπορώ να δω τα dup pings από τα XP?

tsapi
19-03-04, 15:51
Αγαπατητέ μου Chappie,
το link δουλευει με 1 χαμένο πακέτο στα 2500, δηλαδη ικανοποιητικα... ΟΧΙ! το bandwidth είναι περιορισμένο χωρις εμφανη λόγο στα 100kb/sec... σου θυμιζει κατι? Orion?
η μονη εικασια ειναι πως d-link 900 + atheros = niet
και ειναι κριμα γιατι εχω μια 17db grid επανω στην 8db omni σου με μεταξυ μας αποσταση 200μέτρα...

Tέτοια προβλήματα είχαμε και με τον niktg, αλλά τελικά ψάχνε ψάχνε, δοκίμαζε δοκίμαζε, ο νίκος ανακάλυψε κάτι κολπάκια και το throughput μας είναι άψογο..

Ούτως ή άλλως, προσανατολίζομαι εκτός των άλλων διάφορων σχεδίων μου, να χρησιμοποιώ τις αθερίνες μόνο σε g link, οπότε σε b only links θα βάλω μέσα στο επόμενο 15θήμερο ελπίζω prism 2,5. Θα δούμε και τότε τι άλλο παίζει. Προς το παρόν, τη λύση θα στη δώσει ο niktg. :D


Ακομα δεν καταφερα να ρουταρω τιποτα αλλο εκτος απο τον router μου, πρεπει να αγορασω μια καρτα δικτυου πρωτα για διαφορους λογους. Τωρα το μονο που φαινεται απο το TWMN ειναι το 10.107.13.10 που ειναι ο ταρατσο-router μου.

Με το SNAT που εβαλα παντως οι EBN-έδες απαντες βλεπουν το TWMN. Ωραιο FTP έχεις!! και να φανταστεις πως εψαχνα τα GhostInTheShell πριν απο κανα μηνα. Αν εισαι mangas τοτε εχω κανα-δυο καλες ταινιες για σενα.

:D Eγώ δεν βλέπω animes, ο seacas μου τις παρήγγειλε και τις κατέβασα.. Στείλε και τα δικά σου για να τα διακινήσουμε..


Στο retina σε βρηκα ερμητικα κλειστο σε καθε αποπειρα σκαναρισματος. Το μονο που εμαθα ειναι οτι τρεχεις linux και εκανες reboot τον 66 χθες το απόγευμα (σωωωπα) και οτι ενας εκ των 40 ή 45 (δεν θυμαμαι) τον λένε νικο και μαλλον τρεχει XP (δικια μου υποθεση)

Χεχε, Thanx για το scannάρισμα - σήκωσα το firewall μου και από ό,τι βλέπω δουλεύει ρολόι.. :D

Kαι για να μην παραξενευτούν οι άλλοι, εγώ είχα ζητήσει από τον geonik να με σκαννάρει, για να τεστάρω το firewall μου..


Εεε τελος παντων... κατι ακομα... πως θα κανω reverse DNS το TWMN? δεν πολυσυμπαθω ολα αυτα τα νουμερα οταν κανω traceroute στον www.twmn

Bάλε σαν dns τον 10.107.13.66 θα έχεις και reverse και straight :D dns.. Και για το twmn και για το internet.. Έτσι θα σου λυθούν όλες οι απορίες.. :D

Για το θέμα του routing και του ξεχωριστού subnet με τους μπινέδες :D (EBN) ας πουν και οι άλλοι τις γνώμες τους, γιατί τις διαδικασίες δεν τις κατέχω ακόμα.. Λιούι?

Seac
19-03-04, 16:11
Geonik το anime υλικό που έχει ο Τσάπας στο ftp του ήταν για εμένα - απο το stand alone complex εκεί λείπουν τα πρώτα 6 επισόδεια αλλά τα έχω όλα (και σε cd) αν σε ενδιαφέρει . Στο dc++ του ασύρματου μοιράζω κάτι παραπάνω από 55Gb anime video υλικό και λίγο έντυπο (scanned) .Με ενδιαφέρει το υλικό σου , για να μη ζαλίζουμε τον κόσμο εδώ στείλε μου ένα μήνυμα στο [email protected] με το τι έχεις και θα σου απαντήσω με τον δικό μου κατάλογο .To public hub στο οποίο θα με βρεις είναι το 10.124.36.30 αλλά απέχει αρκετά hops και με τις ταχύτητες που έχεις προς το παρόν αρχικά μάλον με δίσκους και cd θα γινει η δουλειά .

Lewis
19-03-04, 18:36
για το κανονικό:

zone "twmn" {
type slave;
file "/etc/bind/db.twmn.hosts";
masters {
212.251.2.227;
212.251.2.228;
212.251.2.230;
10.122.13.21;
10.122.13.19;
};
};

για το reverse:
zone "10.in-addr.arpa" {
type slave;
file "/etc/bind/db.10.rev";
masters {
212.251.2.227;
212.251.2.228;
212.251.2.230;
10.122.13.21;
10.122.13.19;
};
};

για τα IPs... Ο Taz exei to 10.107.1.0 nomizw, o Stormlord to 10.107.2.0 o Tsapas to 10.107.13.0.
opote an 8eleis, pare to 10.107.3.0

geonik
20-03-04, 13:02
Lewis ευχαριστώ για το reverse DNS, δούλεψε αψογα. Και το 10.107.13.3 συμπαθητικό είναι, οπότε αν δεν έχει κανείς άλλος αντίρηση, θα το χρησιμοποιήσω για τα μηχανήματα των EBNέδων.

Θα χρειαστώ και κάποιο subdomain του twmn, αν ζητήσω geonik.twmn, abc.twmn και hectoras.twmn θα με πάρετε με τις κλωτσιές? Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς ποιά πολιτική εφαρμόζετε για τα namespaces, οπότε έιμαι έτοιμος να δεχθώ ακόμα και το geonik.ebn.ap-clients.tsapi-friends.center.ap.twmn :)

NikTG και Tsapi, δεν θα το πιστέψετε! Όπως πρωτοέγραψα η ταχύτητά μου με το TWMN ήταν capped στα 80kb/sec. Η ταχύτητα του abc όμως από Σοφούλη που γινόταν natting μέσω της ταράτσας μου στον tsapi ήταν... 400kb/sec.

Οπως καταλαβαίνετε, τα είδα όλα!! Κοντεύω να συμπεράνω πως η 10MBit ΝΕ2000 κάρτα δικτύου με την 100MBit ViaRhine έχουν κάποιο clash οταν λειτουργούν ταυτόχρονα και στέλνουν στο switch? παρόμοιες ιστορίες για αγρίους με αναγκαστικό traffic shaping στα 1mbit σε δύο hosts συνδεδεμένους crossover με 100άρες κάρτες θα σας γράψει και ο abc.

Εγώ πάντως πήρα άλλες 2 κάρτες NIC 100MBit να τις κοτσάρω στον ταρατσορούτερ μπας και φτιάξουν τα πράγματα

Seac, είμαι και εγώ λάτρης του είδους, αλλά για να μην απαγοητευτείς αργότερα σε προιδεάζω λέγοντας πως έχω μόνο κάποιες ταινίες του Miyazaki, που βέβαια αν δεν έχεις θα πρέπει οπωσδήποτε να σου κάνω upload διότι αξίζουν! Κρίμα είχα κατεβάσει όλη τη σεζόν από ένα φοβερό series (που ξεχνάω το όνομα) και αφού ξεκαρδίστηκα δυο και τρεις φορες το έσβησα... Απο εδω και πέρα θα ξέρω! Θα σε pm μολις φτιαξω το link μου.

Lewis
20-03-04, 13:27
Θα χρειαστώ και κάποιο subdomain του twmn, αν ζητήσω geonik.twmn, abc.twmn και hectoras.twmn θα με πάρετε με τις κλωτσιές? Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς ποιά πολιτική εφαρμόζετε για τα namespaces, οπότε έιμαι έτοιμος να δεχθώ ακόμα και το geonik.ebn.ap-clients.tsapi-friends.center.ap.twmn :)


διάβασε αυτό:
http://twmn.net/static.php?load=Documents/RFCs/RFC001-DNS

συνήθως κάθε AP, παίρνει και ένα C Class και κάνει και το dns του...

geonik
21-03-04, 14:23
Εντάξει, μετά από το παίδεμα έχω και εγω 600kb/sec.

Σχετικά με το RFC001, από ότι καταλαβαίνω για να μπορέσει να διαχειριστεί κανείς ένα xxxx.twmn domain πρέπει οπωσδήπτε να είναι access point.

Η δικιά μου ταράτσα όμως έχει 3 BB links και σύντομα 4, αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσει access point, για τον πολύ απλό λόγο ότι ο tsapi στα 200m κάνει τη δουλειά περίφημα. Οπότε σύμφωνα με το RFC πρέπει o tsapi να μου κάνει delegate ένα xxx.tsapi.twmn, έστω το ebn.tsapi.twmn. Οπότε η abc θα έχει abc.ebn.tsapi.twmn.

Οταν όμως αργότερα ο abc αποκτήσει link με κάποιο άλλο AP από την περιοχή, έστω orion.twmn, τότε θα πρέπει να αλλάξουν τα ονόματα των υπολογιστών του. Σας υπενθυμίζω πως η δημιουργία redundant links είναι πολύ χρήσιμη για το δίκτυο, οπότε το να συνδεθεί το EBN και σε άλλο σημείο του με το TWMN είναι πολύ πιθανό στο μέλλον.

Επίσης άμα ποτέ βάλω AP ή ο tsapi κατεβάσει τις κεραίες ή αλλάξω AP και πάω από τον tsapi σε άλλο μέλος του TWMN, πάλι θα άλλαξουν τα ονόματα των hosts, αυτή τη φορά και των τριών μελών του EBN.

Σας τονίζω πως το link με τον tsapi είναι μόνιμο και δεν πρόκειται να έχει περιόδους downtime από εδώ και στο εξής. Μάλιστα με τον tsapi συζητάμε το ενδεχόμενο να γίνει κανονικό BB link.

Η υπάρχουσα πρόταση όπως προκύπτει από το RFC δεν νομίζω οτι ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα τα URLs να παραμένουν αμετάβλητα στο χρόνο. Αργότερα που θα κάνω publish τα services που τρέχουμε, δεν θα ήθελα να αλλάζουν τα ονόματα των servers όποτε αλλάζει η τοπολογία του δικτύου.

Προτείνω να μου ανατεθεί ένα domain απευθείας από το NOC της μορφής ergobyte.twmn με nameserver τον ns.ergobyte.twmn οπότε και θα δημιουργήσω τα geonik.ergobyte.twmn, abc.ergobyte.twmn, hectoras.ergobyte.twmn.

Μια άλλη λύση είναι να γίνουν 3 domains της μορφής
geonik.twmn, abc.twmn, hectoras.twmn από το NOC, με nameserver και για τους τρεις στο ns.geonik.twmn.

Στην πρώτη λύση φαίνεται η προέλευση των μελών geonik, abc, hectoras, και άμα το ebn αποκτήσει και άλλο link έχω την δυνατότητα να προσθέσω τα χχχχ.ergobyte.twmn χωρίς να ενοχλώ το NOC

Η άλλη λύση κρύβει την προέλευση των μελών (φαίνονται σαν να είναι τμήμα το TWMN), αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο διαχείριση από το NOC, πχ σε περίπτωση πρόσθεσης κόμβου.

Τέλος υπάρχει και η λύση το noc να φιλοξενήσει το .ebn.

Βέβαια επειδή η επιδίωξή μου είναι να γίνεται στο τέλος η δουλειά και να μην φλυαρούμε για το αν το τάδε είναι σωστό ή το δείνε λάθος, δεν έχω πρόβλημα με το οποιοδήποτε naming scheme θελήσετε να χρησιμοποιήσω.

Περιμένω την απάντηση του NOC, για να βγάλω επιτέλους τα services στον αέρα!

Soumaxeridis
21-03-04, 14:34
Εγώ λέω να πάρεις το ergobyte.twmn ή το ebn.twmn οπότε μετά δημιουργείς ότι θέλεις

Lewis
21-03-04, 16:30
Προτείνω να μου ανατεθεί ένα domain απευθείας από το NOC της μορφής ergobyte.twmn με nameserver τον ns.ergobyte.twmn οπότε και θα δημιουργήσω τα geonik.ergobyte.twmn, abc.ergobyte.twmn, hectoras.ergobyte.twmn.

Τέλος υπάρχει και η λύση το noc να φιλοξενήσει το .ebn.


και οι δύο οι λύσεις καλές..

πάρε ένα C class, σπάστο όπως θέλεις/θέλετε, και ονομάστε το όπως θέλετε, είτε geonic.twmn ειτε geonic.ebn;)

ούτως ή άλλως ο hostmaster μια γραμμή θα βάλει ;)

Lewis
21-03-04, 16:32
Εγώ λέω να πάρεις το ergobyte.twmn ή το ebn.twmn οπότε μετά δημιουργείς ότι θέλεις

αν τον δηλώσει ο HamsterMaster, μπορεί να βάλει ότι θέλει..

ο Babboυρας δεν έχει στο c class του και .twmn & .swn ονόματα ?

pargyrak
21-03-04, 17:29
Ένας κόμβος δικαιούται ένα C class. Πάρτε λοιπόν ένα C class για κάθε κόμβο και πέστε μου τι ζώνες θέλετε να σας κάνω delegate και σε ποιον DNS server.

Αν θέλετε να σας τρέχω εγώ τις ζώνες δώστε μου hosts και ips


pargy

geonik
21-03-04, 17:36
Οκ, το DNS μου είναι έτοιμο για transfer.

zone "ergobyte.twmn" {
type slave; file "#########";
masters { 213.5.16.101; 212.89.170.218; 10.107.3.2; }; };

zone "3.107.10.in-addr.arpa" {
type slave; file "#########";
masters { 213.5.16.101; 212.89.170.218; 10.107.3.2; }; };

Μόλις φτιάξει ο tsapi το routing του 10.107.3 θα βλέπετε τους

wap.ergobyte.twmn
bug.ergobyte.twmn
ant.ergobyte.twmn

Ευχαριστώ!

pargyrak
21-03-04, 23:43
Οκ, το DNS μου είναι έτοιμο για transfer.

zone "ergobyte.twmn" {
type slave; file "#########";
masters { 213.5.16.101; 212.89.170.218; 10.107.3.2; }; };

zone "3.107.10.in-addr.arpa" {
type slave; file "#########";
masters { 213.5.16.101; 212.89.170.218; 10.107.3.2; }; };


Ευχαριστώ!

Δεν κάνουμε transfer τη ζώνη σου. Απλά κάνουμε ένα delegation για την ergobyte.twmn ότι ο DNS είναι ο 10.107.3.2.

Το ίδιο και για τη reverse.

Εσύ θα πρέπει να κάνεις μια slave zone την twmn και σαν master τους 10.122.13.21, 10.122.13.19, 10.122.13.18

Τα delegations έγιναν για τον 10.107.3.2

pargy

Lewis
22-03-04, 01:30
Μόλις φτιάξει ο tsapi το routing του 10.107.3 θα βλέπετε τους


νομίζω εφημερεύει σήμερα, οπότε από αύριο θα τα κάνει...

tsapi
23-03-04, 08:29
Μόλις φτιάξει ο tsapi το routing του 10.107.3 θα βλέπετε τους

Tο τσαπί δεν μίλησε χθες γιατί ήταν κομμάτια από την προχθεσινή εφημερία και ήταν και ψιλοάρρωστο. Routing statement όμως είχε βάλει από το απογευματάκι για το 10.107.3.0

Σήμερα το απόγευμα που θα είμαι πιο φλύαρος, θα συνεννοηθούμε και 1-2 λεπτομέρειες ακόμα.. :)

geonik
23-03-04, 19:42
Περίεργο, στην εντολή

dig @10.122.13.18 ergobyte.twmn

δεν έχω κανένο record... και επίσης από τα

masters {
212.251.2.227;
212.251.2.228;
212.251.2.230;
10.122.13.21;
10.122.13.19;
10.122.13.18;
};

απαντάνε στα ping συνήθως μόνο το 1 από τα 6... είναι φυσιολογικό αυτό?

Περαστικά στον αρρωστούλι tsapi :) Για να καταπραϋνω τον πόνο του του έκανα ένα FTP account στον ant.ergobyte.twmn (ή 10.107.3.3)

tsapi
23-03-04, 20:08
Περίεργο, στην εντολή
dig @10.122.13.18 ergobyte.twmn
δεν έχω κανένο record... και επίσης από τα
masters {
212.251.2.227;
212.251.2.228;
212.251.2.230;
10.122.13.21;
10.122.13.19;
10.122.13.18;
};
απαντάνε στα ping συνήθως μόνο το 1 από τα 6... είναι φυσιολογικό αυτό?

E όχι, πρέπει να απαντάνε και τα 6.. :) Σήμερα το dns του αργυράκι πρέπει να πέρασε δύσκολες ώρες.. Windows.. :twisted:

Τα σετάπια σου είσαι σίγουρος ότι είναι σωστά? Το bind είναι γνωστό ότι είναι στραβό κι ανάποδο..

Περαστικά στον αρρωστούλι tsapi :) Για να καταπραϋνω τον πόνο του του έκανα ένα FTP account στον ant.ergobyte.twmn (ή 10.107.3.3)
Ναι, αλλά προφανώς είστε ακόμα σε φάση οργάνωσης.. Είδα ότι δεν απαντάει ο 3.3. Password δεν μου έστειλες.. :)

geonik
23-03-04, 21:13
Οκ, ήταν όντως μια ρύθμιση στο DNS server μου,
Και έφτιαξα και τα routes σωστά πλέον,
Και το IP του ant.ergobyte.twmn είναι το 10.107.3.6...

Κοινώς έφταιγα σε όλα! Αυτό είναι καλό σημάδι

pargyrak
24-03-04, 00:27
Περίεργο, στην εντολή

dig @10.122.13.18 ergobyte.twmn

δεν έχω κανένο record... και επίσης από τα

masters {
212.251.2.227;
212.251.2.228;
212.251.2.230;
10.122.13.21;
10.122.13.19;
10.122.13.18;
};

απαντάνε στα ping συνήθως μόνο το 1 από τα 6... είναι φυσιολογικό αυτό?



> server 10.122.13.18
Default Server: ithaki.pargyrak.twmn
Address: 10.122.13.18

> ergobyte.twmn
Server: ithaki.pargyrak.twmn
Address: 10.122.13.18

Non-authoritative answer:
ergobyte.twmn MX preference = 10, mail exchanger = mail.ergobyte.twmn
ergobyte.twmn
primary name server = ns1.ergobyte.twmn
responsible mail addr = geonik.ergobyte.twmn
serial = 20040321
refresh = 28800 (8 hours)
retry = 3600 (1 hour)
expire = 2419200 (28 days)
default TTL = 86400 (1 day)
ergobyte.twmn nameserver = ns1.ergobyte.twmn

ergobyte.twmn nameserver = ns1.ergobyte.twmn
mail.ergobyte.twmn internet address = 10.107.3.2
ns1.ergobyte.twmn internet address = 10.107.3.2

Αυτή τη στιγμή δουλεύει πάντως η ζώνη.

ping δεν αφήνω πουθενά εκτός του router (.20) και του debian dns (.18)

Σήμερα η DSL μου πέρασε δύσκολες ώρες πάντως καθότι μπαινόβγαινε από τις 11μιση το πρωί μέχρι που γύρισα σπίτι.

Μίλησα με έναν τύπο στον ΟΤΕ που μου είπε ότι άκουσον άκουσον, ότι το Jetspeed είναι μάπα και το Cisco που έχω είναι κορυφή (μορφωμένος ο τύπος).

Τελικά με το που έβγαλα έβαλα το RJ11 από το φίλτρο έπαιξε (στατικός μάλλον).

pargy

tsapi
24-03-04, 00:40
Default Server: ithaki.pargyrak.twmn

Iθάκη, Κύθνος, Μύθνος, Πάρος.. Έλεος! Λίγη φαντασία και πρωτοτυπία κυρία Πετρουλιέτα!! :twisted:

geonik
07-04-04, 13:25
Μετά τις θεαματικές αλλαγές προς το καλυτερο στον κόμβο του tsapi, το EBN βρέθηκε δυστυχώς εκτός δικτύου. Αυτό οφείλεται στο ότι το 10.107.3/24 δεν έχει routing entry στον ταρατσοrouter του tsapi.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να σηκώνονται αυτόματα τα routing entries? Ακούω κατά καιρούς ότι χρησιμοποιείτε routing daemons. Ποιοί είναι αυτοί? Τι ρυθμίσεις χρειάζονται?

Θα βοηθούσε αν υπήρχει και κάποιο sample configuration file γιατί από routing daemons δεν χαμπαριάζω και πολλά. Υπόψη ότι τρέχω το gibraltar 1.2 που έχει επάνω το zebra με υποστήριξη για αρκετά πρωτόκολλα.

loucas
07-04-04, 15:28
παροτι δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος στο θεμα του ραουτινγκ, απο οσο γνωριζω το προβλημα το εχουμε λυσει χρησιμοποιωντας OSPF στους routers του δικτυου το οποιο στελνει αυτοματα τα routes απο τον ενα στον αλλο.

Lewis
07-04-04, 15:38
παροτι δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος στο θεμα του ραουτινγκ, απο οσο γνωριζω το προβλημα το εχουμε λυσει χρησιμοποιωντας OSPF στους routers του δικτυου το οποιο στελνει αυτοματα τα routes απο τον ενα στον αλλο.

ο Γιώργος πέφτει στο AP του Τσάπα.
Στα APs δεν τρέχουμε OSPF, οπότε χρειάζεται ένα static route να βάλει ο Τσάπας και να το κάνει re-distribute.

Τώρα έχει 2 μέρες εφημερία, οποτε από Παρασκευή μάλλον...

tsapi
09-04-04, 02:38
Μετά τις θεαματικές αλλαγές προς το καλυτερο στον κόμβο του tsapi, το EBN βρέθηκε δυστυχώς εκτός δικτύου. Αυτό οφείλεται στο ότι το 10.107.3/24 δεν έχει routing entry στον ταρατσοrouter του tsapi.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να σηκώνονται αυτόματα τα routing entries? Ακούω κατά καιρούς ότι χρησιμοποιείτε routing daemons. Ποιοί είναι αυτοί? Τι ρυθμίσεις χρειάζονται?
Θα βοηθούσε αν υπήρχει και κάποιο sample configuration file γιατί από routing daemons δεν χαμπαριάζω και πολλά. Υπόψη ότι τρέχω το gibraltar 1.2 που έχει επάνω το zebra με υποστήριξη για αρκετά πρωτόκολλα.

:oops: :oops: :oops: :oops:

Eίναι γεγονός ότι αυτήν τη βδομάδα γαμήθηκε το ζήτημα - λίγο οι αλλαγές που κάναμε, λίγο οι απανωτές εφημερίες που μου αλλαξαν τον αδόξαστο.. Δεν είχα κουράγιο να απαντήσω στα sms σου.. :cry:

Routing statements για σένα υπάρχουν σε script που τρέχει στο bootάρισμα.. Άλλαξα κάποια interfaces μεταξύ τους και για κάποιες ώρες τις προηγούμενες μέρες (μέχρι να πάρω χαμπάρι ένα μπέρδεμα στο firewall script μου) αυτή η αλλαγή δημιουργούσε πρόβλημα. Τώρα που επέστρεψα από την εφημερία (γενική - μας πήδηξαν παρά φύση) βλέπω ότι κάτι τρέχει - δεν παίρνω routes.. Δεν έχω το κουράγιο να το ψάξω τώρα - θα το κοιτάξω αύριο first thing in the morning..

Routing daemon προς το παρόν να τρέχει μεταξύ μας δεν γίνεται - όσο είσαι στο ap μου.. Mόλις σηκώσω καντενούλα προς τα σένα, θα παίζουμε δαιμονισμένα (στην κυριολεξία :D ). Μέχρι την κυριακή του θωμά θα έχω μπόλικο χρόνο και μπορούμε να παίξουμε μπάλα.

Αύριο θα έρθεις στον καφέ? Θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε εκεί καλύτερα.. Όπως και να έχει το πράμα, αύριο πρωί (ή μεσημεράκι :wink: ) θα σε πάρω τελέφωνο..

Και πάλι σόρρυ..

Lewis
09-04-04, 03:59
Τώρα που επέστρεψα από την εφημερία (γενική - μας πήδηξαν παρά φύση) βλέπω ότι κάτι τρέχει - δεν παίρνω routes.. Δεν έχω το κουράγιο να το ψάξω τώρα - θα το κοιτάξω αύριο first thing in the morning..


Volto is out of voltage...

τον κάνεις Ping, αλλά δεν τρέχει κανένα service...