PDA

Επιστροφή στο Forum : volto - ρυθμίσεις;;;;;



dfragos
21-04-04, 21:33
Έχω και δοκιμάζω το linksys μου και προσπαθώ να δω που στην ευχή να πιάσω.... Δυστυχώς το volto πέφτει πίσω από μια πολυκατοικία(μήπως πρέπει να ανοίξουμε εταιρεία κατεδαφίσεων;;; :evil: :evil: ) αλλά τουλάχιστον έχω σταθερό σήμα.

Επειδή το linksys είναι ουσιαστικά σε linux, δεν είμαι guru του είδους και το volto δεν μπορεί να μου δώσει τις ρυθμίσεις μόνο του, τι ρυθμίσεις να του βάλω να τεστάρω την κατάσταση;

Thankssssssssssssssssss

Lewis
21-04-04, 23:40
o twmn::volto μιά χαρά δουλεύει.

βάλε dhcp και θα πάρεις settings...

tsapi
22-04-04, 00:04
Επειδή το linksys είναι ουσιαστικά σε linux, δεν είμαι guru του είδους και το volto δεν μπορεί να μου δώσει τις ρυθμίσεις μόνο του, τι ρυθμίσεις να του βάλω να τεστάρω την κατάσταση;

Eπειδή το linksys δεν είναι και ό,τι πιο διαδεδομένο από άποψη hardware, θα ήταν καλό να μας πεις τι ακριβώς settings είναι αυτά που σε προβληματίζουν. Θέλεις ip, netmask, gateway ή κάτι άλλο?

dfragos
22-04-04, 00:32
Επειδή το linksys είναι ουσιαστικά σε linux, δεν είμαι guru του είδους και το volto δεν μπορεί να μου δώσει τις ρυθμίσεις μόνο του, τι ρυθμίσεις να του βάλω να τεστάρω την κατάσταση;

Eπειδή το linksys δεν είναι και ό,τι πιο διαδεδομένο από άποψη hardware, θα ήταν καλό να μας πεις τι ακριβώς settings είναι αυτά που σε προβληματίζουν. Θέλεις ip, netmask, gateway ή κάτι άλλο?

Θέλω ip, netmask, gateway όπως είπες. Ip δεν φαίνεται να μου δίνει (ίσως φταίει το αδύναμο σήμα, $%$% πολυκατοικία) με την εντολή udhcpc.

Παρατώντας τις εντολές του linux προσπαθώ να περάσω τις ρυθμίσεις μέσω του web interface. Μου χρειάζονται λοιπόν ip, netmask, gateway.

Α και ευχαριστώ και για την άμεση απάντηση και τους δύο.

Lewis
22-04-04, 10:36
Επειδή το linksys είναι ουσιαστικά σε linux, δεν είμαι guru του είδους και το volto δεν μπορεί να μου δώσει τις ρυθμίσεις μόνο του, τι ρυθμίσεις να του βάλω να τεστάρω την κατάσταση;

Eπειδή το linksys δεν είναι και ό,τι πιο διαδεδομένο από άποψη hardware, θα ήταν καλό να μας πεις τι ακριβώς settings είναι αυτά που σε προβληματίζουν. Θέλεις ip, netmask, gateway ή κάτι άλλο?

Θέλω ip, netmask, gateway όπως είπες. Ip δεν φαίνεται να μου δίνει (ίσως φταίει το αδύναμο σήμα, $%$% πολυκατοικία) με την εντολή udhcpc.

Παρατώντας τις εντολές του linux προσπαθώ να περάσω τις ρυθμίσεις μέσω του web interface. Μου χρειάζονται λοιπόν ip, netmask, gateway.

Α και ευχαριστώ και για την άμεση απάντηση και τους δύο.

Βάλε

IP 10.107.4.12
Netmask 255.255.255.192
Gw 10.107.4.1
DNS 10.107.4.1

και δοκίμασε...

dfragos
22-04-04, 18:28
Thanks Lewisssssssssss

Θα τεστάρω σήμερα και θα ποστάρω results.....

dfragos
22-04-04, 23:44
Τελικά τζίφος. Ευχαριστώ παιδιά πάντως. Η πολυκατοικία νίκησε. Χτες που ήταν ο καιρός πιο χάλια είχα καλύτερο σήμα(πώς και πού δεν ξέρω..... μόνο καιρός ξέρει).

Σήμερα είχα το volto με 85 db μάλλον όχι αρκετό για την ευαισθησία του Linksys.

tsapi
23-04-04, 01:49
Τελικά τζίφος. Ευχαριστώ παιδιά πάντως. Η πολυκατοικία νίκησε. Χτες που ήταν ο καιρός πιο χάλια είχα καλύτερο σήμα(πώς και πού δεν ξέρω..... μόνο καιρός ξέρει).
Σήμερα είχα το volto με 85 db μάλλον όχι αρκετό για την ευαισθησία του Linksys.
Tι ώρα έκανες τις δοκιμές σου?

Εμένα με βλέπεις καθόλου (twmn::tsapi)?

dfragos
23-04-04, 02:53
Δυστυχώς δεν σε πιάνω καθόλου. Ούτε ελάχιστα. Είναι τέτοια η μεριά μου που δεν βλέπω προς τα κάτω. :( :( Μόνο προς τα Ανατολικά βλέπω με αποτέλεσμα οι δύο λύσεις που υπάρχουν να είναι ο Cuba και o Cannibal. Αυτή την στιγμή είμαι πάνω στον Cannibal( 4 και κάτι χιλιόμετρα 8O ). Θα δούμε....

Τα κουφά της υπόθεσης... έπιανα pargyrak1 και hatji σε κάποιες φάσεις από εδώ, χωρίς καλό σήμα βέβαια. 8O 8O

Να ευχαριστήσω και τον Alexanio για τις ώρες που περάσαμε πάνω στην ταράτσα.....

Lewis
23-04-04, 02:55
Δυστυχώς δεν σε πιάνω καθόλου. Ούτε ελάχιστα. Είναι τέτοια η μεριά μου που δεν βλέπω προς τα κάτω. :( :( Μόνο προς τα Ανατολικά βλέπω με αποτέλεσμα οι δύο λύσεις που υπάρχουν να είναι ο Cuba και o Cannibal. Αυτή την στιγμή είμαι πάνω στον Cannibal( 4 και κάτι χιλιόμετρα 8O ). Θα δούμε....

Τα κουφά της υπόθεσης... έπιανα pargyrak1 και hatji σε κάποιες φάσεις από εδώ, χωρίς καλό σήμα βέβαια. 8O 8O

Να ευχαριστήσω και τον Alexanio για τις ώρες που περάσαμε πάνω στην ταράτσα.....

που μένεις ακριβώς ?

dfragos
23-04-04, 14:58
Είμαι στην πολυκατοικία των Dia(Ολυμπιάδος 105). Πάνω από την πυροσβεστική. Nodedb 250 Ακριβώς αππέναντι από την πυροσβεστική έχει δύο πολυκατοικίες που μου κόβουν οπτική επαφή με το volto. Από την άλλη πάλι με το tsapi κάνει μια "γόμπα" ανάμεσά μας το ύψος των κτηρίων.

Μια λύση που θα μπορούσα να δοκιμάσω είναι να τα ανεβάσω πάνω στο δώμα αλλά θέλω σκάλα που δεν διαθέτω. Δεν είμαι και σίγουρος αν είναι αρκετό αυτό για να περάσω το εμπόδιο με το volto.

tsapi
23-04-04, 17:16
Μια λύση που θα μπορούσα να δοκιμάσω είναι να τα ανεβάσω πάνω στο δώμα αλλά θέλω σκάλα που δεν διαθέτω. Δεν είμαι και σίγουρος αν είναι αρκετό αυτό για να περάσω το εμπόδιο με το volto.
Μπορείς να δοκιμάσεις να σηκώσεις πάνω στο δώμα έναν 4 μετρο ιστό και να βάλεις την κεραία επάνω.. Είσαι τόσο κοντά και με μένα και με τον βόλτο, που αν υπάρχει οπτική επαφή θα μπουμπουνίξουμε..

dfragos
23-04-04, 17:39
Μωρέ δεν θα βάλω 4 αλλά 20 μέτρα :evil: :evil: . Το σκασμένο!

Κάτσε να βρω πάλι χρόνο και μια σκάλα βέβαια και θα επανέλθω δρυμήτερος..............

Όποιος έχει σκάλα Χριστιανοί καλοδεχούμενος :!: